Skip to main content

DetailOther

Price DKK.
with / without box
Ærø Rum

Champagne

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage

Degorgement

Produktion

Antal flasker

Smag & Stil

745 / 895

Ærø Whisky

Champagne

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage

Degorgement

Produktion

Antal flasker

Smag & Stil

890 / 1040

Champagne Stopper with TIRAGE logo
55
Malenes glögg made with white wine
95

Roger Barnier

Price DKK
Cuvée Blanche Brut 2017

Champagne
Blanc des Blancs, Brut, Vintage 2017

Vintage
2017 – En udforende årgang der bød på meget varm og tør sommer men med voldsomme haglbyger i juli, som ødelagde en del vinplanter. Derfor er 2017 generelt en lille årgang.

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage
3 gr. / liter

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske Champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting.
Cuvée Blanche gennemgår min. 62 måneder sur lie og ligger mindst 5 måneder efter degorgering.

Antal flasker
2198

Smag & Stil
Ren og krystalklar champagne med fine med livlige bobler. Udpræget balanceret champagne med lette varierede citrusnoter fra citronover lime til pikant bergamotte.

300

Cuvée Meunier Extra Brut 2015

Champagne
Blanc de Noirs, Vintage 2015

Vintage
2015 – En fremragende årgang med mild vinter, køligt foråret og tør, varm sommer.

Cuvée og druesammensætning
100% Meunier

Dosage
3 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting. Meunier er et resultat af flere generationers passion og arbejde med potentialet i gamle stokke af druen Meunier fra enkelte veille vigne-parceller Les Fontainottes vine (118 år), les Foulonnesvine (116 år), les Bacons vine (66 år), les Clos Prieurs vine (62 år) og les hauts de Voizy vine (63 år). Der anvendes udelukkende ”têtes de cuvées” blend fra den respektive årgang. Der foretages ingen malolaktisk gæring, men lagring på fransk eg 30 måneder.

Antal flasker
2920

Smag & Stil
Flot balance mellem sødme og syre skaber optimal balance, finesse og kompleksitet. Denne champagne er en hyldest til Menuier-druen, som hos Roger Barnier dyrkes og håndteres med stor passion.

420
Magnum 945

Demi-Sec Selection

Champagne
Demi Sec, Assemblage

Cuvée og druesammensætning
60 % Chardonnay, 10 % Pinot Noir, 30 % Meunier – et klassisk Roger Barnier-blend

Dosage
34 gr. / l.

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske Champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting. Cuvée’en ligger sur lie 36 måneder og på flaske 9 måneder efter disgorgering.

Smag & Stil
TIRAGES’ pt. eneste højt doserede champagne. Vi har valgt denne ud af mange for dens dejlige smag af søde pærer, figner og æbletærte som i sødmen ikke går på kompromis eller overdøver en skøn vitalitet og livlighed i champagnen. Et nydelsesglas med lang finish og up-front koncentreret sødmefuld smag.

220

Cuvée Exquise Extra Brut 2014

Champagne
Vintagechampagne

Vintage
2014 – et lidt udskældt år, som klimatisk var vanskeligt, køligt og vådt men som senere viste sig at have frembragt yderst elegante vine i både Frankrig og Italien.

Cuvée og druesammensætning
60 % Chardonnay, 30 % Meunier, 10 % Pinot Noir.

Dosage
3 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
Bæredygtigt vinbrug og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel ristning. Cuvée Exquise 2014 har ligget ca. 4,5 år sur lie og 12 måneder efter champagnen degorgeres.
Cuvèen er et blend af druer fra tre parceller Greffières, Perrier og Foulonnes.

Antal flasker
2772

Smag & Stil
Fremstår flot og gylden i glasset. Intens aroma og delikat og silkeglat tekstur i munden. Charmerende , energisk, frisk champagne uden restsukker hvilket giver sig til kende som ren og usminket stil og smag..

300

Parcellaire les Chauffours Brut 2017

Champagne
Blanc de Noirs, Vintage 2017

Vintage
2017 startede godt men udviklede sig lidt problematisk hen over året. Et varmt og tørt forår fortsatte ind i sommeren og forårsagede tidlig blomstring. August blev regnfuld og forårsagede vanskeligheder og en del forekomst af botrytis. Høsten skulle derfor ske hurtigt, og resultatet blev for Chardonnays vedkommende generelt godt, for Pinot Noir fremragende mens Meunier i flere tilfælde blev for overmoden.

Cuvée og druesammensætning
80 % Pinot Noir & 20% Menuier
”Blancs de Noirs” champagne lavet udelukkede af de blå druer Pinot Noir og Menuier. ”Les Chauffours” er en fin Lieu-dit-champagne, med henvisning til at druerne er fra en særligt udvalgt parcel i vinmarken og skabt af den første presning af druernes most, altså den fineste kvalitet anvendes til denne flaske champagne. Den bedste cuvée.

Dosage
4 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske Champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting. Cuvéen ligger ca. 48 måneder sur lie og 6 måneder på flaske.

Antal flasker
1720

Smag & Stil
Fremstår i glasset gylden med svag rosa nuance. På paletten; afstemt flot og spændstig rød frugt med en pikant mandeltone, som runder blødt af og skaber dybde. Fadet giver sig til kende efter lidt tid som raffinerede ristede noter og sur lie understreger Les Chaufforurs kompleksitet.

490

Cuvee L’Oubliee Solera Brut Nature

Roger Barnier
Familiedrevet Champagnehus gennem 5 generationer. Huset råder over 35 parceller fordelt på 8 ha hen over flere kommuner i Champagnedistriktet. Roger Barnier er ”Vigneron indépendant”, et forbund af uafhængige Champagneproducenter, der producerer deres egen Champagne fra a – z. De uafhængige Champagne-producenter ejer deres egen gård, egne vinmarker og står 100% for hele processen fra arbejdet i marken til kælderarbejdet og den individuelle stil, udtryk. Huset ligger i Villevenard i Marne-departementet.

Champagne
Non Vintage. Champagnen er sammensat af flere forskellige årgange.

Cuvée og druesammensætning
50 % Chardonnay, 25 % Meunier, 25 % Pinot Noir.

Soléra henviser til kælderteknikken for L’oubliée. Man tapper fra et stort 1500 l. fad som indeholder et blend af det forrige års vine. Hvert år aftappes 20% og 20% af den nye årgang påfyldes; som de selv siger ”den gamle vin, giver liv til den nye vin.

Dosage
0 gr. / liter, Brut Nature

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting.

Smag & Stil
Fremstår flot og gylden i glasset. Intens aroma og delikat og silkeglat tekstur i munden. Charmerende , energisk, frisk champagne uden restsukker hvilket giver sig til kende som ren og usminket stil og smag.

340

Parcellaire les Bacons Brut 2016

Champagne
Assemblage Vintagechampagne Extra Brut

Vintage
2016 – Året startede vanskeligt ud med koldt og vådt forår, but en varm og tør sensommer resulterede i fremragende druekvalitet ved høsttidspunkt.

Cuvée og druesammensætning
80% Pinot Meunier, 20% Chardonnay, Pinot Noir, Arbanes, Petit Meslier og Pinot Blanc.

Spændende cuvée hovedsaligt skabt af den blå Meunier tilsat de mindre anvendte champagne-druer. Alle druer er høstet fra udvalgte parceller. Blandt vinstokkene er de ældste plantet i 1952.

Dosage
4 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
Bæredygtigt vinbrug med brug af heste fremfor traktorer under markarbejdet og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel ristning. Cuvée’en ligger sur lie på flasken mindst 5 år og mindst 6 måneder efter degorgering.

Antal flasker
1649

Smag & Stil
Fremstår i glasset gylden med svag rosa nuance. På paletten; rød bærfrugt og friske hvide blomster. Cremet mundfylde og en vis burgundisk og appellerende stil. Vil falde i manges smag uden på nogen måde at kompromittere udsøgt kvalitet.

490

Cuvée Blanche 2016 Brut, Magnum

Champagne
Magnum, Blanc des Blancs, Vintage 2016

Vintage
Vanskelig og problematisk årgang som resulterede i lavt udbytte men høj kvalitet.

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage
3 gr. / liter

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske Champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Champagnen er fra parcellerne Perrier, Sablons, Vignes aux Moines et Intendantes, alle rige på ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting. Cuvée Blanche gennemgår min. 62 måneder sur lie og ligger mindst 5 måneder efter degorgering.

Antal flasker
100 Magnum

Smag & Stil
Ren og krystalklar champagne med fine med livlige bobler. Udpræget balanceret champagne med lette varierede citrusnoter fra citronover lime til pikant bergamotte.

940

Les Nuits Blanches, Extra Brut 2015, Magnum

Champagne
Blanc de Blancs, Vintage 2015

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay
Flagskibs-Champagne for Roger Barnier, som udelukkende produceres i visse årgange, hvor kvaliteten af druerne er af højeste kvalitet. Cuvèen er et blend af druer fra tre parceller Greffières, Perrier og Foulonnes hvis karakteristika er syd og sydvestvendt eksponering samt terroir hovedsagelig af ler og kalksten. På den mere fantasifulde side er Les Nuits Blanches » (De lyse nætter) husets famøse midsommernat-champagne. Det er dén champagne, der er skabt til at nyde ved midsommer. Cuvéen symboliserer kærlighed og en hyldest til fællesskab.

Dosage
3 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
Nænsomt manuelt markarbejde og dedikeret fokus på terroir og at skabe gastronomiske Champagner med højtbåren friskhed og individuel kompleksitet. I den sammenhæng undlades malolaktisk gæring konsekvent, for at bevare optimal friskhed. Jordbunden består af geologisk komposition af ler og kalksten. I kælderen anvendes små burgundiske barriques med let til middel toasting.

Antal flasker
2772

Smag & Stil
Fremstår flot og gylden i glasset. Masser af frisk citrus og delikat og silkeglat tekstur i munden. Charmerende , energisk, frisk champagne med lav restsukker, som understreger vitalitet og friskhed.

940

Péhu Guiardel & Fils

Price DKK
Blanc de Blancs

Champagne

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage

Degorgement

Produktion

Antal flasker

Smag & Stil

230

Cuvée Emotion

Champagne

Cuvée og druesammensætning
100% Pinot Noir

Dosage

Degorgement

Produktion

Antal flasker

Smag & Stil

225

Faniel & Fils

Price DKK
Brut Nature

Champagne
Brut Nature, Assemblage af Chardonnay og Pinot Noir NV, assemblage af 2016 28%, 2015 47%, 2014 25%

Cuvée og druesammensætning
21% Chardonnay, 79% Pinot Noir

Dosage
Brut Nature

Degorgering
2017

Produktion
Fermentering på ståltank 36 måneder

Antal flasker
1500

Smag & Stil
Overordnet frisk og frejdig stil med Faniel & Fils ’genkendelige diskrete honningnoter, som holdes i skak af champagnens friske, unge profil og smag.

260
Magnum 600

Appogia Brut

Champagne
Blanc de Blancs NV, assemblage fra 2016 53%, 2015 47%

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage
8 g/l

Degorgement
2017

Produktion
Fermentering på ståltank, sur lie på flaske 36 – 48 måneder inden frigivelse.

Antal flasker
10.000

Smag & Stil
Sofistikeret Champagne med fin næse af hvide stenfrugter og florale noter. På paletten er denne champagne ganske u-frugtet, ren og med en overordnet saftighed og meget flot vibrerende syre. Et spændende lidt moderne udtryk som umiddelbart appellerer urbant, ungt og forførende. Appogia har modtaget et hav af både franske og internationale priser.

290
Magnum 670

Agapane Brut

Champagne
Blanc de Noirs NV, assemblage fra 2016 53%, 2015 47%

Cuvée og druesammensætning
56% Meunier, 43% Pinot Noir

Dosage
9 g/l

Degorgement
2018

Produktion
Fermentering på ståltank, sur lie på flaske 30-42 måneder inden frigivelse.

Antal flasker
31000

Smag & Stil
”Agapane” er afledt af det vidunderlige græske ord ‘agape,’ som betegner den højeste form af kærlighed. En hyldest til ophøjet kærlighed og til denne Blanc de Noirs-Champagne. En smuk velbalanceret champagne med fine noter af vildhonning, mirabelle og ingefær med dejlig luftig mousse. Den relativt høje dosage gør champagnen behageligt blød og silkeglat uden at kompromittere klar, frisk syre og elegance.

220

Oriane

Champagne
Brut Nature, Assemblage af Chardonnay og Pinot Noir NV, assemblage af 2016 28%, 2015 47%, 2014 25%

Cuvée og druesammensætning
21% Chardonnay, 79% Pinot Noir

Dosage
Brut Nature

Degorgering
2017

Produktion
Fermentering på ståltank 36 måneder

Antal flasker
1500

Smag & Stil
Overordnet frisk og frejdig stil med Faniel & Fils ’genkendelige diskrete honningnoter, som holdes i skak af champagnens friske, unge profil og smag.

230

Tange-Gerard

Price DKK

Solliphere Brut 2017

Champagne
Blanc de Blancs, Brut, single vine yard

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay

Dosage
6 g/l

Degorgement
Februar 2022

Produktion
’Solliphere’ er en singlevineyard Blanc de Blancs af druer fra én enkelt mark i Loisy-en-Brie fra den nedre del af parcellen ”Les Vieilles Grand-mères” i Loisy-en-Brie. Vinstokkene er ca 40 år gamle. Idéen med Solliphere er at vise hele forandringen af druerne fra én mark til først vin og derefter champagne. Solliphere optræder i forskellige versioner, da den degorgeres i små partier ad gangen af de i alt 3.500 flasker. Formålet er at finde en dosering, der matcher flaskens aktuelle udvikling helt præcist. Fokus er på ekstra lang lagringstid for at opnå kompleksitet og nuanceret champagne.

Antal flasker
Ca. 3500 fl.

Smag & Stil
Sprød, ren og fokuseret champagne med en let cremet mundfylde og genkendelig smag af brioche og et behageligt tørt autolytisk udtryk. Efterfølgende et nydeligt og ganske charmerende anstrøg af honning, hasselnød og mirabelle. Glimrende til f.eks. et stykke Comté-ost.

280

Rosé d’Assemblage Brut

Champagne
Rosé Assemblage Brut NV

Cuvée og druesammensætning
Chardonnay og rødvin baseret på Pinot Noir, basisår 2018

Dosage
8,5 g/l

Produktion
Druerne presses i traditionel Coquard horisontal presse og vinificeres i hvad Tange & Gerard selv betegner 300 hl. ”state-of-the-art ståltanke”. Vinen gennemgår malolaktisk gæring for at runde syren af og give et friskt men blødere udtryk.

Antal flasker
Tange & Gerard’s årlige produktion af forskellige champagner er ca. 10.000 fl.

Smag & Stil
Køn og fin farve der understreger Pinot Noir’s fine nuance. Druens elegance og friskhed kombineres med krop, struktur og pikant bærfrugt. En rigtig fest-champagne der i øvrigt passer vidunderligt til skaldyr som små rejer, til fiskerogn og til cremede oste. Men ellers en ”fun-bubbles”-champagne, som de, Alain og Solveig, selv kalder den.

240

Bernard Lonclas

Price DKK

Cuveé prestige Extra-dry

Champagne

Cuvée og druesammensætning
60% Chardonnay, 40% Meunier

Dosage

Degorgement

Produktion

300

Blanc de Blancs – Grand Brut

Champagne

Cuvée og druesammensætning

Dosage

Produktion

Antal flasker

Smag & Stil

300

Alfred Tritant

Roualet

Price DKK
Rosé Brut

Champagne
Rosé Saignée, Blanc de Noirs

Cuvée og druesammensætning
100% Pinot Noir.

Dosage
5g/l

Produktion
3 års lagring på flasken under 2. gæringen. Fremstillet efter saignée-metoden. Ganske kort maceration fra gamle Pinot Noir vinstokke. Ca. 20% reservevin anvendt.

Antal flasker
Begrænset antal flasker

Smag & Stil
En mild og let pleaser-roséchampagne. Fine Pinot Noir-noter af små vilde røde bær og et fint autolytisk aftryk i både næse og på paletten.

280

Blanc de Blancs Brut 2014

Champagne
Blanc de Blancs Vintage

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay.

Dosage
Mindre end 12 g/L

Produktion
Traditionel champagneproduktion med temperaturkontrolleret fermentering ca. 2 uger. Alt efter høstens udfald anvendes flere forskellige tanke af både blå og grønne druer, inden den endelige cuvée sammensættes. Min. 3 års 2. gæring inden frigivelse.

Smag & Stil
Frisk med noter af abrikos, citrusfrugter, rugbrød og brioche. Helt klassisk.

330

Grand Réserve Brut

Champagne
Premier Cru, NV

Cuvée og druesammensætning
85% Chardonnay og 15% Pinot Noir.

Dosage
5 g/l

Produktion
Traditionel champagneproduktion med temperaturkontrolleret fermentering ca. 2 uger. Alt efter høstens udfald anvendes flere forskellige tanke til adskillige batch af både blå og grønne druer, inden den endelige cuvée sammensættes. Min. 3 års 2. gæring inden frigivelse.

Smag & Stil
Et ædelt eksempel på klassicistisk champagne med simple, rene champagnenoter og fin finesse. Tidløs og samtidigt en sikker pleaser.

290 
Magnum 602

Blanc de Blancs Brut Millésime 2013, Magnum

Champagne
Blanc de Blancs Vintage

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay.

Dosage
Mindre end 12 g/L

Produktion
Traditionel champagneproduktion med temperaturkontrolleret fermentering ca. 2 uger. Alt efter høstens udfald anvendes flere forskellige tanke af både blå og grønne druer, inden den endelige cuvée sammensættes. Min. 3 års 2. gæring inden frigivelse.

Smag & Stil
Frisk med noter af abrikos, citrusfrugter, rugbrød og brioche. Helt klassisk.

690

Roualet – Crochet

Price DKK
Millésime Blanc de Noirs, Premiere Cru, Brut 2013

Champagne
Grand Cru Blanc de Noirs 2013

Cuvée og druesammensætning
100% Pinot Noir.

Dosage
5 g/l

Produktion
Traditionel champagneproduktion med temperaturkontrolleret fermentering ca. 2 uger. Alt efter høstens udfald anvendes flere forskellige tanke til adskillige batch af både blå og grønne druer, inden den endelige cuvée sammensættes. Min. 3 års 2. gæring inden frigivelse.

Smag & Stil
Blanding af de bedste Pinot Noir cuvéer fra samme år. Karakterfuld og fyldige aromaer af røde bærfrugter, en svag fin røget tone velholdt og pikant.

Karakterfuld, pikant champagne for champagne-kendere

340

C. H. Piconnet

Price DKK
3 Cépages 2018

Champagne
Vintagechampagne, Brut Nature

Vintage
2018

Cuvée og druesammensætning
20% Chardonnay + 40% Pinot Noir + 40% Pinot Blanc.
3 Cépages har sit navn (3 druer) fordi den 3. drue, som udgør næsten halvdelen af assemblage’et er Pinot Blanc.

Dosage
0 gr. / liter, Brut Nature

Degorgement
Marts 2022

Produktion
Al markarbejde udføres efter økologiske og biodynamiske principper, f.eks anvendes egen kompost og der anvendes selvsagt ingen kunstgødning. Egenproduktionen fra blot ca. 2 ha er lille, ca. 5.000 flasker årligt. Resterende druer sælges til kommercielle champagnehuse, bl.a Veuve Clicquot. Første årgang med eget label var høståret 2014, netop som vineriet var færdigbygget. Teknologisk er vinhuset moderne med bl.a. ny pneumatisk presse, der anvendes økologisk kulturgær og al champagne gennemgår malolaktisk gæring for et blødere og behageligt udtryk.

Antal flasker
2577 flasker produceret samt 90 magnum

Smag & Stil
Flot næse og et relativt varmt udtryk. Nuanceret champagne der udfolder sig smukt i flere lag og kan med fordel nydes i hvidvinsglas. Et spændende og usædvanligt assemblage, der fremviser hvad den sjældent anvendte Pinot Blanc’s udtryk i form af noter af mandel, pærer, citrusskal og mineralitet.

En Champagne for de nysgerrige.

460

André Heucq

Price DKK
Cuvée Oeuf Brut Nature 2018

Champagne
Blanc de Noirs NV Assemblage 2018

Cuvée og druesammensætning
100% Menuier

Dosage
Brut Nature

Produktion
André Heucq anvender udelukkende bedste druemost fra første presse til alle cuvéer. Al markarbejde foregår med brug af heste, der anvendes ingen maskiner i vinmarken. André Heucq Champagne arbejder biodynamisk med officiel certificering i 2018. Druestokkene til Cuvée Oeuf er ca. 30 år gamle, første fermentering foregår i betonæg og der foretages malolaktisk gæring. Champagnen ligger 2 år sur lie og der gives ingen dosage, hvorfor champagnen er ”Brut Nature”.

Antal flasker
2500

Smag & Stil
Kraftig, meget ekspressiv og fokuseret champagne med en pikant krydret note. Dejlig aroma af kvæde, brioche, pærer og hasselnødder. På paletten yderst elegant og levende, kompleks med imponerende præcision. Friskheden strækker sig over en lang, ren mineralsk og let kridtet sensation. Fyldig champagne med lang udvikling hen over det ene og også det næste glas.

440

Héritage Millésime 2013 Extra Brut

Champagne
Assemblage, vintage 2013

Degorgement
Januar 2021

Cuvée og druesammensætning
50% Chardonnay, 20% Meunier og 30 % Pinot Noir

Dosage
3 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
André Heucq anvender udelukkende bedste druemost fra første presse til alle cuvéer. er assemblage af de 3 hoveddruer fra høsten 2013. Lav dosage og 5 år sur lie. Vinifikationen sker på ståltank samt med 50% på egefade som også udtrykker sig på fornemmeste vis i teksturen, og der er foretaget malolaktisk gæring. Vinmaterialet er fra de 2 parceller: “le Bout de la Ville” samt “la Sablonnière”. I markerne gennemføres et seriøst markarbejde, der bruges fx heste og André Heucq arbejder biodynamisk med certificering i 2018.

Antal flasker
3400

Smag & Stil
Super lækker årgangschampagne fra det meget fine år 2013. Champagnen. Meget flot og velintegreret champagne som er drikkemoden, men samtidig har stort gemmepotentiale for dem som elsker moden champagne.. Næsen er (som alle flasker fra denne producent) meget imponerende! Cremet mundfornemmelse og imponerende frisk frugt. Kort sagt er dette en STOR champagne.

440

Histoires H1. VIII

Champagne
Blanc de Noirs, Vintage, assemblage Pinot Noir, Meunier

Vintage
2008

Cuvée og druesammensætning
70 % Meunier og 30 % Pinot Noir

Dosage
Brut Nature

Degorgement
September 2021

Antal
1000 flasker

Produktion
André Heucq anvender udelukkende bedste druemost fra første presse til alle cuvéer. Vinifikation foregår både på ståltank og fade og der foretages malolaktisk gæring, 1. gæring på inox og senere 1 år på fad. Sur lie 10 år inden degorgering. I markerne gennemføres et seriøst markarbejde, der bruges fx heste og André Heucq arbejder biodynamisk med certificering i 2018. Drumateriale fra Vallée de la Marne, Cuisles, Jonquery og Olizy. Gennemsnitalder på vinstokkene er ca. 40år.

Smag & Stil
Dette er en meget kompleks champagne, afgjort drikkemoden og for fans andre besidder 2008´eren stadig et langt gemmepotentiale alt efter smag og behag.

660

Remi Leroy

Price DKK
Blanc de Noirs, Brut Nature 2014

Champagne
Blanc de Noirs 2014

Vintage
2014 var et kontrastfuldt år mange steder i de europæiske vinregioner, også i Champagne. Et varmt og solrigt forår blev afløst af en våd og kølig sommer. Ved høsttid vendte solen forunderligt tilbage og 2014 har, lidt mod forventningerne dengang, frembragt kølige elegante og længelevede vin og Champagne.

Cuvée og druesammensætning
100% Pinot Noir, Vintage 2014

Dosage
2 g/l

Degorgement
November 2019

Produktion
Markarbejdet udføres økologisk metoder der fremelsker biodiversitet for at sikre stærke, sunde og naturlige vinstokke. I kælderen presses og vinificeres parcelvis for bedst muligt at kunne vise de forskellige terroirs. Der er investeret i en moderne presse og meget arbejde foregår ved gravitation frem for pumpning. Oxidation af druemosten holdes på et absolut minimum hvilket tillader minimal tilsætning af svovl, og der arbejdes med spontangæring. Det er naturens gang som styrer dette fra år til år. I kælderarbejdet bruges både burgundiske fade samt temperaturregulerede ståltanke. 40% fadlagring inkl. bâtonnage.

Smag & Stil
En grandiøs champagne. Smag af røde bær, honning og en vis sødme.

460

Blanc de Noirs Brut Nature 2017

Champagne
Blanc de Noirs 2017

Vintage
2017 startede godt men udviklede sig lidt problematisk hen over året. Et varmt og tørt forår fortsatte ind i sommeren og forårsagede tidlig blomstring. August blev regnfuld og forårsagede vanskeligheder og en del forekomst af botrytis. Høsten skulle derfor ske hurtigt, og resultatet blev for Chardonnays vedkommende generelt godt, for Pinot Noir fremragende mens Menuier i flere tilfælde blev for overmoden.

Cuvée og druesammensætning
100% Pinot Noir, Vintage 2017

Dosage
2 g/l

Degorgement
November 2019

Produktion
Markarbejdet udføres økologisk metoder der fremelsker biodiversitet for at sikre stærke, sunde og naturlige vinstokke. I kælderen presses og vinificeres parcelvis for bedst muligt at kunne vise de forskellige terroirs. Der er investeret i en moderne presse og meget arbejde foregår ved gravitation frem for pumpning. Oxidation af druemosten holdes på et absolut minimum hvilket tillader minimal tilsætning af svovl, og der arbejdes med spontangæring. Det er naturens gang som styrer dette fra år til år. I kælderarbejdet bruges både burgundiske fade samt temperaturregulerede ståltanke. 40% fadlagring inkl. bâtonnage.

Smag & Stil
En grandiøs champagne. Smag af røde bær, honning og en vis sødme.

480

Domaine De Bichery

Price DKK

La Source Brut Nature

Champagne
Vintage Assemblage 2018, Brut Nature

Vintage
2018 bød på en meget våd vinter, som gav en undergrunden godt med vand og næring til at udstå den efterfølgende meget varme sommer. Årgangen var generelt fremragende og har givet champagner, der både er drikkeklar ganske unge såvel som udviklings- og gemmeværdige.

Cuvée og druesammensætning
50% Chardonnay, 50% Pinot Noir

Dosage
0 g/l

Produktion
Økologisk produktion fra mark til kælder. Chardonnay og Pinot Noir kommer fra 3 parceller Val Ligé, La Fontaine du Noyers & l´Envers. 40% er fadlagret i Bourgogne fade & 60% er fra ståltanke. Champagnen er naturgæret. Champagnen er Brut Nature – dvs. ingen dosage.

Antal flasker
6399 fl., meget få flasker allokeret til Dk.

Smag & Stil
Dyb og gylden i glasset med en lettere parfumeret og tropisk næse. Eksotiske noter af toast, tørrede bananer stjernefrugt, vildhonning, æbler og citron danner kerne i en ellers flot mineralsk og mundvandsdrivende årgangschampagne.

360

Les Fontaines Rosé Brut Nature

Champagne
Roséchampagne af basisvin fra 2019

Cuvée og druesammensætning
Pinot Noir

Dosage
0 g/l

Degorgement
April 2022

Antal flasker
2040 fl., / 90 Magnum

Produktion
Økologisk produktion fra mark til kælder. Spontangæret champagnestil, hvilket gælder alle Raphäels champagner. Delvist lagret på Bourgogne fade og ståltanke. Hældt på flaske uden klaring og uden filtrering. Bichery’s champagner er karakterisere ved grandiøs modenhed, en smule bevidst oxidativ stil og markant struktur.

380

En Charme de Fin BIO Brut Nature

Champagne
Blanc de Blancs 2019, Brut Nature

Vintage
2019 var udfordrende. Vinteren var usædvanligt mild, februar nærmest lun, hvilket forsatte som lunt forår, så drastisk temperaturfald og frost i april, som skabte skader i vinmarkerne. Starten af sommeren truede med plantesygdomme (meldug) i markerne, som kun blev afværget af midsommerens høje varme. Hedebølge ledte til afsvedne druer, særligt gik det ud over Pinot Noir og Meunier, mindre skade skete for Chardonnay. Brutale haglbyger racerede druerne i august og årets høst blev lille. Men de druer der klarede den, var til gængæld stærke og af høj kvalitet, så alt i alt skabte 2019 begrænset men udsøgt årgangschampagne.

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay, Vintage 2019

Degorgement
April 2022

Produktion
Chardonnay fra parcellen ’Charme de Fin’, deraf navnet. Spontangæring og delvist fadlagring på Bourgognefade, delvist ståltank. Champagnen er biodynamisk og sulfitfri. Mikroproduktion af denne meget atypiske Chardonnay lavet i Pinot Noir-land. En absolut sjældenhed, som vil blive efterspurgt i mange år frem.

Antal flasker
850 fl., meget få flasker allokeret til Dk.

630

Desir Noir Brut Nature

Champagne
Blanc de Noirs, 2017

Vintage
2017 startede godt men udviklede sig lidt problematisk hen over året. Et varmt og tørt forår fortsatte ind i sommeren og forårsagede tidlig blomstring. August blev regnfuld og forårsagede vanskeligheder og en del forekomst af botrytis. Høsten skulle derfor ske hurtigt, og resultatet blev for Chardonnays vedkommende generelt godt, for Pinot Noir fremragende mens Menuier i flere tilfælde blev for overmoden.

Cuvée og druesammensætning
100% Pinot Noir, Brut Nature Vintage 2017

Dosage
Brut Nature, 0 g/l

Degorgement
2021

Antal flasker
500 fl., meget få flasker allokeret til Dk.

Produktion
Økologisk produktion fra mark til kælder. Spontangæret champagnestil, hvilket gælder alle Raphäels champagner. Delvist lagret på Bourgogne fade og ståltanke. Hældt på flaske uden klaring og uden filtrering. Bichery’s champagner er karakterisere ved grandiøs modenhed, en smule bevidst oxidativ stil og markant struktur. Désir Noir 2017 husets er 1. Årgang, og der er kun lavet 500 flasker alle med individuel etikette. En unika-champagne.

Smag & Stil
Intens og helt særlig Blanc de Noirs, meget karakterfuld og individuel.

630

Suenen

Price DKK
C+C Blanc de Blancs

Champagne
Blanc de Blancs

Vintage
2019, med 40% reservevin fra 2018+2017+2015

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay, Grand Cru. Vinbase: 2019, med 40% reservevin fra 2018+2017+2015

Dosage
0 g. / liter, Brut Nature

Produktion
Aurélien Suenen er en absolut terroir man, jordens egenart og dets omsorg er det ultimative mål for produktion af førsteklasses champagne. Der anvendes ingen kunstgødning, og de individuelle presninger gennemgår laboratorieanalyse for konsekvent at forstå terroir og deraf optimere de enkelte vinmarker natur. Håndteringen af de enkelte terroir-udtryk går hånd i hånd med konsekvent lav lav eller ingen dosage, vinene er næsten alle extra brut og der arbejdes ud fra filosofien om, at de cuvéernes udtryk bør forstyrres mindst muligt.

Antal flasker
Ganske få flasker og begrænset allokation til Dk

Smag & Stil
Al champagne fra Suenen udtrykker præcision, klarhed, kølighed og vitalitet, som træder særligt fint frem i hans Chardonnay. Han er ubestridelig terroir mand og skaber slet og ret erklærede førsteklasses champagner, som alle er extra brut. C+C er virkelig spændende, naturligt muskuløs, koncentreret, harmonisk – en vouge champagne!

650
Magnum 1500

Suenen Les Robarts Brut Nature 2015

Champagne
Blanc de Blancs

Vintage
2015- fremragende årgang. Mild vinter, køligt forår og tør og varm sommer. Optimal druekvalitet i en stor årgang.

Cuvée og druesammensætning
100% Chardonnay
Enkeltmarkschampagne fra cru’en ”les Robarts” på Chardonnay-vinstokke med en gennemsnitsalder på 40 år.

Dosage
3 gr. / liter, Extra Brut

Produktion
Aurélien Suenen er en absolut terroir man, jordens egenart og dets omsorg er det ultimative mål for produktion af førsteklasses champagne. Der anvendes ingen kunstgødning, og de individuelle presninger gennemgår laboratorieanalyse for konsekvent at forstå terroir og deraf optimere de enkelte vinmarker natur. Håndteringen af de enkelte terroir-udtryk går hånd i hånd med konsekvent lav lav eller ingen dosage, vinene er næsten alle extra brut og der arbejdes ud fra filosofien om, at de cuvéernes udtryk bør forstyrres mindst muligt.

Antal flasker
2772

Smag & Stil
Eksklusiv, stilsikker og intens årgangschampagne. Ganske vidunderlig kølig Chardonnay-stil, fornem og karakterfast. Faste, grønne og gule æbler, kvæde og kridt, mest af alt flot struktur og maskulin elegance.

1300

Roger Brun

Price DKK
Réserve Familiale 2008

Champagne
Grand Cru, Vintage

Vintage
2008

Cuvée og druesammensætning
70% Pinot Noir og 30% Chardonnay

Dosage
3 g/L, extra brut

Produktion
Så er vi helt oppe på den store klinge. Dette er top Grand Cru champagne. Der er foretaget en sen degorgering af denne fantastiske champagne, som i 2019 for sin årgang 2004 blev kåret som verdens bedste champagne af Glass of Bubbly med ordene:

“The World’s Finest Glass of Bubbly 2019”

Smag & Stil
Grandiøs Grower Grand Cru med aroma af brioche, tørrede abrikoser, vilde blomster og kandiseret citron. På paletten; kompleks, powerfuld og fyldig med smag af honning, citrusfrugt, havtorn og abrikos. Udfolder sig og udvikler sig komplekst og imponerende nuanceret. Produceres udelukkende i topårgange og i begrænset antal flakser.

1300

Vilmart et Cie

Price DKK
Coeur de Cuvée 2010 magnum

Champagne
Grand Cru, Vintage

Vintage
2008

Cuvée og druesammensætning
70% Pinot Noir og 30% Chardonnay

Dosage
3 g/L, extra brut

Produktion
Så er vi helt oppe på den store klinge. Dette er top Grand Cru champagne. Der er foretaget en sen degorgering af denne fantastiske champagne, som i 2019 for sin årgang 2004 blev kåret som verdens bedste champagne af Glass of Bubbly med ordene:

“The World’s Finest Glass of Bubbly 2019”

Smag & Stil
Grandiøs Grower Grand Cru med aroma af brioche, tørrede abrikoser, vilde blomster og kandiseret citron. På paletten; kompleks, powerfuld og fyldig med smag af honning, citrusfrugt, havtorn og abrikos. Udfolder sig og udvikler sig komplekst og imponerende nuanceret. Produceres udelukkende i topårgange og i begrænset antal flakser.

2700